Jadłospis
Jadłospis 15 -19.09. 2025 r.
Poniedziałek 15.09
Śniadanie
Melzupa, angielka z masłem, ser gusto naturalny, rzodkiewka tarta, herbata rumiankowa, sok, marchewka do pochrupania.
Alergeny: gluten, mleko, jajko
Obiad
Krupnik z kaszy pęczak z ziemniakami, spaghetti z miesem mielonym i warzywami, kompot owocowy.
Alergeny: gluten, seler, mleko,
Podwieczorek
Chleb kanapkowy z masłem, pasta wieprzowa, ogórek kiszony, herbata czarna.
Alergeny: gluten, mleko
Wtorek 16.09
Śniadanie
Angielka z masłem, jajecznica, sczypiorek, kawa zbożowa, melon.
Alergeny: gluten, mleko, jajko
Obiad
Zupa grochowa z ziemniakami, kasza gryczana z szynki wieprzowej w sosie pieczarkowym, ogórek kiszony, kompot z czarnej porzeczki.
Alergeny: gluten, seler, mleko,
Podwieczorek
Ciastka domowe, gruszka, budyń.
Alergeny: gluten, mleko, jajko
Środa 17.09
Śniadanie
Zacierka na mleku, angielka z masłem, serek almette, ogórek zielony, herbata z cytryną, banan.
Alergeny: gluten, mleko,
Obiad
Zupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki, filet z indyka w płatkach kukurydzianych, fasolka szparagowa gotowana, kompot z czerwonej porzeczki.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko
Podwieczorek
Ciabatka z masłem, sałata, pomidor, ogórek zielony, herbata owocowa.
Alergeny: gluten, mleko
Czwartek 18.09
Śniadanie
Stół szwedzki: chleb babuni z masłem, szynka z kija, ser żółty, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka, rukola, szczypiorek, miód, kawa zbożowa, kiwi.
Alergeny: gluten, mleko,
Obiad
Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, ryż zapiekany z jabłkami z polewą jogurtową, kompot wiśniowy.
Alergeny: gluten, seler, mleko,
Podwieczorek
Chleb wiejski z masłem, szynka delikatna z kurcząt, sałata, herbata rumiankowa.
Alergeny: gluten, mleko,
Piątek 19.09
Śniadanie
Chałka z masłem, twaróg, powidła śliwkowe, kakao, jabłko.
Alergeny: gluten, mleko,
Obiad
Barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, kotlet rybny z miruny, surówka z kapusty pekińskiej, woda cytrynowa.
Alergeny: gluten, seler, mleko, ryba
Podwieczorek
Angielka z masłem, pasta z soczewicy i pieczonej papryki, szczypiorek, herbata z lipy.
Alergeny: gluten, mleko,