Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis tygodniowy od 22 IV - 26 IV 2024 r.

Poniedziałek 22.04.

Śniadanie: Makaron na mleku. Angielka z masłem, serem żółtym tartym i ketchupem. Herbata lipy. Jabłko.

Alergeny: gluten, mleko

Obiad: Zupa warzywna z ziemniakami. Pierogi leniwe, surówka z marchwi i jabłka. Kompot (gruszka).

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko

Podwieczorek: Chleb razowy z masłem, pasztetem z żurawiną i ogórkiem kiszonym. Herbata z mięty.

Alergeny: gluten, mleko

Wtorek 23.04 stół szwedzki

Śniadanie: Chleb wiejski z masłem, kiełbasa podkomorzy, pomidor, ogórek zielony, papryka żółta, sałata, szczypiorek, dżem. Kawa zbożowa.

Alergeny: gluten, mleko

Obiad: Zupa neapolitańska z makaronem Ziemniaki, kotlet mielony, mizeria Kompot (śliwka).

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko

Podwieczorek: Chałka z masłem, jogurt owocowy. Banan. Herbata rumiankowa.

Alergeny: gluten, mleko

Środa 24.04

Śniadanie: Melzupa. Angielka z masłem, serkiem śniadaniowym i roszponką. Herbata owocowa. Sok + marchewka.

Alergeny: gluten, mleko

Obiad: Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami. Ryż, kurczak z warzywami w sosie słodko-kwaśnym. Kompot (agrest+ wiśnia).

Alergeny: gluten, seler, mleko

Podwieczorek: Ciabatka z masłem, pomidorem, ogórkiem zielonym i szczypiorkiem. Herbata z cytryną.

 Alergeny: gluten, mleko

Czwartek 25.04 stół szwedzki

Śniadanie: Chleb kanapkowy/angielka z masłem, szynka bankietowa, pomidor, ogórek zielony, papryka czerwona, rzodkiewka, rukola, miód. Kawa zbożowa.

Alergeny: gluten, mleko

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami. Kasza jaglana, bitki schabowe w sosie własnym, buraczki na ciepło. Kompot (porzeczka czerwona).

Alergeny: gluten, seler, mleko

Podwieczorek: Angielka z masłem orzechowym. Melon. Kakao.

Alergeny: gluten, mleko, orzechy

Piątek 26.04

Śniadanie: Mix płatków na mleku. Angielka z masłem, parówka na ciepło, ketchup. Herbata czarna. Gruszka.

Alergeny: gluten, mleko

Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej. Ziemniaki, ryba (miruna) smażona, surówka z kiszonej kapusty. Woda cytrynowa z miodem.

Alergeny: gluten, seler, jajko

Podwieczorek: Chleb babuni z masłem, jajkiem i szczypiorkiem. Kawa zbożowa.

Alergeny: gluten, mleko, jajko