Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis 06.10 -10.10. 2025 r.

Poniedziałek 06.10

Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku, angielka z masłem, pasta z twarogu i pieczonej papryki, szczypiorek, herbata z cytryną. Arbuz, jabłko.

Alergeny: gluten, mleko, 

Obiad

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami, kasza bulgur, pulpet w sosie własnym, surówka colesław, kompot wiśniowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko

Podwieczorek

Chleb razowy z masłem, jajko na twardo, szczypiorek, herbata z lipy.

Alergeny: gluten, mleko, jajko

Wtorek 07.10

Śniadanie

Chleb słonecznikowy z masłem,polędwica sopocka, sałata, kawa zbożowa. Chipsy jabłkowe, sok.

Alergeny: gluten, mleko, 

Obiad

Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, filet z indyka panierowany, mizeria, kompot z czerwownej porzeczki.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko

Podwieczorek

Angielka z masłem, ser żółty, pomidor, kiełki, herbata miętowa.

Alergeny: gluten, mleko, 

Środa 08.10

Śniadanie

Manna na mleku, angielka z masłem, ser capri, ogórek zielony, herbata rumiankowa. Mandarynka

Alergeny: gluten, mleko, 

Obiad

Zupa porowa z grzankami, ziemniaki, bitki schabowe w sosie pieczarkowym, surówka z czerwonej kapusty, kompot z czarnej porzeczki.

Alergeny: gluten, seler, mleko, 

Podwieczorek

Ciabatka z masłem, sałata, pomidor, szczypiorek, herbata owocowa.

Alergeny: gluten, mleko

Czwartek 09.10

Śniadanie

Stół szwedzki: chleb wiejski z masłem, kiełbasa tatrzańska, ser wędzony, pomidor, ogórek zielony, papryka, roszponka, szczypiorek, miód, kawa zbożowa. Melon.

Alergeny: gluten, mleko, 

Obiad

Zupa grochowa z ziemniakami, pampuchy z polewą jogurtowo- owocową, surówka z marchewki i jabłka, kompot gruszkowo- wiśniowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko

Podwieczorek

Chleb firmowy z masłem, parówki na ciepło, keczup, pomidorki koktajlowe, herbata czarna.

Alergeny: gluten, mleko, 

Piątek 10.10

Śniadanie

Lane kluski na mleku, chleb razowy z masłem, pasta z twarogu i awokado, rzodkiewka tarta, herbata owocowa. Jabłko.

Alergeny: gluten, mleko, 

Obiad

Zupa pieczarkowa z makaronem, ziemniaki, ryba miruna po grecku, woda cytrynowa.

Alergeny: gluten, seler, mleko, ryba

Podwieczorek

Angielka z masłem miodowym, banan, herbata rumiankowa.

Alergeny: gluten, mleko,