Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis 15 -19.09. 2025 r.

Poniedziałek 15.09

Śniadanie

Melzupa, angielka z masłem, ser gusto naturalny, rzodkiewka tarta, herbata rumiankowa, sok, marchewka do pochrupania.

Alergeny: gluten, mleko, jajko

Obiad

Krupnik z kaszy pęczak z ziemniakami, spaghetti z miesem mielonym i warzywami, kompot owocowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko, 

Podwieczorek

Chleb kanapkowy z masłem, pasta wieprzowa, ogórek kiszony, herbata czarna.

Alergeny: gluten, mleko

Wtorek 16.09

Śniadanie

Angielka z masłem, jajecznica, sczypiorek, kawa zbożowa, melon.

Alergeny: gluten, mleko, jajko

Obiad

Zupa grochowa z ziemniakami, kasza gryczana z szynki wieprzowej w sosie pieczarkowym, ogórek kiszony, kompot z czarnej porzeczki.

Alergeny: gluten, seler, mleko, 

Podwieczorek

Ciastka domowe, gruszka, budyń.

Alergeny: gluten, mleko, jajko

Środa 17.09

Śniadanie

Zacierka na mleku, angielka z masłem, serek almette, ogórek zielony, herbata z cytryną, banan.

Alergeny: gluten, mleko, 

Obiad

Zupa neapolitańska z makaronem, ziemniaki, filet z indyka w płatkach kukurydzianych, fasolka szparagowa gotowana, kompot z czerwonej porzeczki.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko

Podwieczorek

Ciabatka z masłem, sałata, pomidor, ogórek zielony, herbata owocowa.

Alergeny: gluten, mleko

Czwartek 18.09

Śniadanie

Stół szwedzki: chleb babuni z masłem, szynka z kija, ser żółty, pomidor, ogórek zielony, rzodkiewka, papryka, rukola, szczypiorek, miód, kawa zbożowa, kiwi.

Alergeny: gluten, mleko, 

Obiad

Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, ryż zapiekany z jabłkami z polewą jogurtową, kompot wiśniowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko,

Podwieczorek

Chleb wiejski z masłem, szynka delikatna z kurcząt, sałata, herbata rumiankowa.

Alergeny: gluten, mleko, 

Piątek 19.09

Śniadanie

Chałka z masłem, twaróg, powidła śliwkowe, kakao, jabłko.

Alergeny: gluten, mleko, 

Obiad

Barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, kotlet rybny z miruny, surówka z kapusty pekińskiej, woda cytrynowa.

Alergeny: gluten, seler, mleko, ryba

Podwieczorek

Angielka z masłem, pasta z soczewicy i pieczonej papryki, szczypiorek, herbata z lipy.

Alergeny: gluten, mleko,