Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis 17-21.11. 2025 r.

Poniedziałek 17.11

Śniadanie

Manna na mleku, angielka z masłem, serek almette, ogórek zielony, herbata owocowa. Melon.

Alergeny: gluten, mleko, 

Obiad

Lane kluski na rosole, ziemniaki, gołąbki bez zawijania, ogórek kiszony, kompot z czerwonej porzeczki.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko

Podwieczorek

Chleb graham z masłem, frankfurterki na ciepło, pomidorki koktajlowe, herbata czarna.

Alergeny: gluten, mleko, 

Wtorek 18.11

Śniadanie

Chleb babuni z masłem, szynka gotowana, pomidor, szczypiorek, herbata czarna. Jabłko.

Alergeny: gluten, mleko, 

Obiad

Zupa pieczarkowa z ryżem, ziemniaki, pałka z kurczaka, marchewka z groszkiem, kompot agrestowo- truskawkowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko, 

Podwieczorek

Angielka z masłem, ser żółty, papryka, kawa zbożowa.

Alergeny: gluten, mleko, 

Środa 19.11

Śniadanie

Mix płatków na mleku, angielka z masłem, ser gusto, dżem, herbata lipowa. Sok, marchewka.

Alergeny: gluten, mleko, 

Obiad

Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami, kasza gryczana, gulasz wieprzowy, buraczki na ciepło, kompoy z czarnej porzeczki. 

Alergeny: gluten, seler, mleko, 

Podwieczorek

Chleb kanapkowy z masłem, pasztet z żurawiną, ogórek kiszony, herbata rumiankowa.

Alergeny: gluten, mleko, 

Czwartek 20.11

Śniadanie

Stół szwedzki: chleb firmowy z masłem, ser capri, polędwica sopocka, pomidor, ogórek zielony, roszponka, szczypiorek, miód, rzodkiewka, herbata rumiankowa. Mandarynka.

Alergeny: gluten, mleko, 

Obiad

Zupa z soczewicy z zacierką, ziemniaki, schab panierowany, surówka z czerwonej kapusty, kompot jabłkowo- gruszkowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko

Podwieczorek

Rogal z masłem i dżemem, banan, kakao.

Alergeny: gluten, mleko, 

Piątek 21.11

Śniadanie

Chleb słonecznikowy z masłem, jajecznica, szczypiorek, kawa zbożowa. Gruszka.

Alergeny: gluten, mleko, jajko

Obiad

Zupa ogórkowa z ziemniakami, naleśniki z serem, marchewka do pochrupania, kompot wiśniowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko, 

Podwieczorek

Ciabatka z masłem, pasta z łososia, ogórek zielony, szczypiorek, herbata lipowa.

Alergeny: gluten, mleko,