Jadłospis
Jadłospis 03.11 -07.11. 2025 r.
Poniedziałek 03.11
Śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku, chleb farmerski z masłem, szynka z kija, sałata, herbata z cytryną. Gruszka.
Alergeny: gluten, mleko,
Obiad
Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, kluski leniwe z cukrem i cynamonem, surówka z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko
Podwieczorek
Angielka z masłem, pasta wieprzowo- jajeczna, papryka, herbata lipowa.
Alergeny: gluten, mleko, jajko
Wtorek 04.11
Śniadanie
Angielka z masłem, ser capresi, ogórek zielony, szczypiorek, herbata rumiankowa. Jabłko.
Alergeny: gluten, mleko,
Obiad
Barszcz biały z jajkiem, ziemniaki, filet z kurczaka panierowany, sałata ze śmietaną, kompot agrestowo- truskawkowy.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko
Podwieczorek
Angielka z masłem, ser żółty, pomidor, kiełki, herbata owocowa.
Alergeny: gluten, mleko,
Środa 05.11
Śniadanie
Zupa kakaowa na mleku, chałka z masłem, serek waniliowy, herbata miętowa. Mandarynka.
Alergeny: gluten, mleko,
Obiad
Zupa fasolowa z ziemniakami, kasza bulgur, pieczeń rzymska, surówka z marchewki gotowanej i ogórka kiszonego, kompot gruszkowy.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko
Podwieczorek
Chleb razowy z masłem, pasztet z żurawiną, ogórek kiszony, herbata czarna.
Alergeny: gluten, mleko,
Czwartek 06.11
Śniadanie
Stół szwedzki: chleb wiejski z masłem, ser mozzarella, szynka delikatna z kurcząt, pomidor, ogórek zielony, papryka, rukola, szczypiorek, dżem, kawa zbożowa. Kiwi.
Alergeny: gluten, mleko,
Obiad
Barszcz ukraiński z ziemniakami, pampuchy, gulasz z szynki wieprzowej w sosie własnym, kapusta gotowana, kompot jabłkowy.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko
Podwieczorek
Angielka z masłem, pasta z awokado i jajek, herbata rumiankowa.
Alergeny: gluten, mleko, jajko
Piątek 07.11
Śniadanie
Owsianka na mleku, angielka z masłem, serek śniadaniowy, rzodkiewka tarta, herbata owocowa. Melon.
Alergeny: gluten, mleko,
Obiad
Manna na rosole z makaronem, ziemniaki, ryba miruna po grecku, woda cytrynowa z miodem.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko, ryba, miód
Podwieczorek
Ciasto piernikowe własnego wypieku, banan, kisiel.
Alergeny: gluten, mleko, jajko
