Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Jadłospis 14-18.04.2025 r.

Poniedziałek 14.04

Śniadanie

Owsianka na mleku. Angielka z masłem, szynka z kija, ogórek zielony, szczypiorek. Gruszka. Herbata z lipy.

Alergeny: gluten, mleko

Obiad

Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, ryż z polewą jogurtowo- owocową ( truskawka, wiśnia), kompot z czarnej porzeczki. 

Alergeny: gluten, seler, mleko

Podwieczorek

Chleb kanapkowy z masłem, pasztet z żurawiną, papryka. Kawa zbożowa. 

Alergeny: gluten, mleko

Wtorek 15.04

Śniadanie

Chleb firmowy z masłem, ser żółty, pomidor, sałata. Kawa zbożowa. 

Alergeny: gluten, mleko,

Obiad

Zupa neapolitańska z makaronem. Ziemniaki, filet z indyka panierowany, surówka z kapusty pekińskiej, kompot agrestowo- wiśniowy. 

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko

Podwieczorek

Angielka z masłem, serek waniliowy, kiwi. Herbata owocowa.

Alergeny: gluten, mleko

Środa 16.04

Śniadanie

Melzupa, angielka z masłem, pasta twarogowo- szpinakowa. Jabłko. Herbata z cytryną.

Alergeny: gluten, mleko

Obiad

Zupa grochowa z zacierką, ziemniaki, paluszki rybne, warzywa gotowane. Woda cytrynowa. 

Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja, ryba

Podwieczorek

Chleb słonecznikowy z masłem, jajko, szczypiorek. Herbata miętowa. 

Alergeny: gluten, mleko, jajko

Czwartek 17.04

Śniadanie

Stół szwedzki: chleb wiejski z masłem, kiełbasa polędwica sopocka, ser Gusto, pomidor, ogórek zielony, papryka czerwona, kiełki, dżem. Kawa zbożowa.  

Sok i march.

Alergeny: gluten, mleko

Obiad

Manna na rosole, kasza gryczana, pulpet w sosie musztardowym, surówka z selera. Kompot jabłkowy.

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajo

Podwieczorek

Chleb razowy z masłem, makrela wędzona, ogórek kiszony. Herbata czarna. 

Alergeny: gluten, mleko, ryba

Piątek 18.04

Śniadanie

 Płatki kukurydziane na mleku, angielka z masłem, serek Almette, rzodkiewka tarta. Herbata z cytryną. 

Alergeny: gluten, mleko

Obiad

Zupa ogórkowa z ryżem, placki ziemniaczane z cukrem, marchewka do pochrupania. Kompot z czerwonej porzeczki. 

Alergeny: gluten, seler, mleko, jajo, 

Podwieczorek

Wafelki śmietankowe, mandarynka, budyń.

Alergeny: gluten, mleko