Jadłospis
Jadłospis 14-18.04.2025 r.
Poniedziałek 14.04
Śniadanie
Owsianka na mleku. Angielka z masłem, szynka z kija, ogórek zielony, szczypiorek. Gruszka. Herbata z lipy.
Alergeny: gluten, mleko
Obiad
Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, ryż z polewą jogurtowo- owocową ( truskawka, wiśnia), kompot z czarnej porzeczki.
Alergeny: gluten, seler, mleko
Podwieczorek
Chleb kanapkowy z masłem, pasztet z żurawiną, papryka. Kawa zbożowa.
Alergeny: gluten, mleko
Wtorek 15.04
Śniadanie
Chleb firmowy z masłem, ser żółty, pomidor, sałata. Kawa zbożowa.
Alergeny: gluten, mleko,
Obiad
Zupa neapolitańska z makaronem. Ziemniaki, filet z indyka panierowany, surówka z kapusty pekińskiej, kompot agrestowo- wiśniowy.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajko
Podwieczorek
Angielka z masłem, serek waniliowy, kiwi. Herbata owocowa.
Alergeny: gluten, mleko
Środa 16.04
Śniadanie
Melzupa, angielka z masłem, pasta twarogowo- szpinakowa. Jabłko. Herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko
Obiad
Zupa grochowa z zacierką, ziemniaki, paluszki rybne, warzywa gotowane. Woda cytrynowa.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja, ryba
Podwieczorek
Chleb słonecznikowy z masłem, jajko, szczypiorek. Herbata miętowa.
Alergeny: gluten, mleko, jajko
Czwartek 17.04
Śniadanie
Stół szwedzki: chleb wiejski z masłem, kiełbasa polędwica sopocka, ser Gusto, pomidor, ogórek zielony, papryka czerwona, kiełki, dżem. Kawa zbożowa.
Sok i march.
Alergeny: gluten, mleko
Obiad
Manna na rosole, kasza gryczana, pulpet w sosie musztardowym, surówka z selera. Kompot jabłkowy.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajo
Podwieczorek
Chleb razowy z masłem, makrela wędzona, ogórek kiszony. Herbata czarna.
Alergeny: gluten, mleko, ryba
Piątek 18.04
Śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku, angielka z masłem, serek Almette, rzodkiewka tarta. Herbata z cytryną.
Alergeny: gluten, mleko
Obiad
Zupa ogórkowa z ryżem, placki ziemniaczane z cukrem, marchewka do pochrupania. Kompot z czerwonej porzeczki.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jajo,
Podwieczorek
Wafelki śmietankowe, mandarynka, budyń.
Alergeny: gluten, mleko